Over ons

Anno 2021/2022

Sinds 2014 runt Jan van Duyn met veel plezier de Dekker Zeilmakerij. Jan is een echte ambachtsman met een grote passie voor watersport en zeilen. In zijn vrije tijd is hij dan ook vaak met zijn zeilboot, een Centurion 32, op het water te vinden.

De historie van Dekker Zeilmakerij

Dekker Zeilmakerij is ontstaan uit Dekker Dekkleden, een zeilmakerij die molenzeilen maakte voor de vele molens die de Zaanstreek in 1866 bezat. Met een roeiboot ging men naar de molens om de maat op te nemen van de molenzeilen. Met deze rijke historie is Dekker Zeilmakerij een oudgediende in het zeilmakers gilde.  Gestart in 1866 met het maken van molenzeilen en uitgegroeid tot het uitgebreide en moderne aanbod in de zeilmakerij van vandaag. Wij hebben alles om van varen en watersport een feest te maken!

Dekker Dekkleden en Dekker Watersport

In de eerste jaren werden de werkzaamheden van de firma Dekker verricht in de woonkamer van de familie Dekker op het Dampad in Zaandam. Opoe Dirkje maakte de eerste vlaggen en van het een kwam het ander. De handel werd uitgebreid met artikelen voor de scheepvaart. Al snel werd een werkplaats aan het woonhuis gebouwd. In 1894 kwam zoon Marcus in de zaak, daarna zoon Jan, 1920 zette de zoon van Jan, Gerardus, de zaak voort en in 1942 nam de zoon van Gerardus, Jan, de zaak van zijn vader over.

In de loop der jaren werd de firma Dekker uitgebreid met de verhuur van dekkleden aan de Zaanse houtindustrie zoals bedrijven als van der Stadt, Pont Meyer en Bruynzeel. Zo ontstond Dekker Watersport.

In 1983 droeg Jan Dekker het bedrijf over aan Arend Bloem.

Arend Bloem heeft Dekker Watersport verder uitgebreid en landelijke bekendheid gegeven. Arend ging uiteindelijk verder met zijn grote liefde het kanoën en kanocentrum Arend Bloem. De winkel en zeilmakerij is toen overgenomen door de familie Prins. In 2014 zijn de zeilmakerij en watersportwinkel gesplitst. Nog steeds samen in hetzelfde pand, maar met nieuwe eigenaren. Dekker Watersport is nog steeds van Marc en Sander Prins. Dekker Zeilmakerij van Jan van Duyn. Sinds 2014 is de Dekker Zeilmakerij ook officiële dealer van Hyde Sails bootzeilen in Nederland.Dekker Zeilmakerij

 


Offerte aanvragen
close slider

Soort aanvraag (verplicht)
GrootzeilFok/GenoaSpinnaker/Gennaker/Code 0/BuiskapZeilhoes / ZeilhuikReparatie

Type zeil (alleen bij zeilen gebruiken)
Touring rangeVoyager range (meest gekozen)Grand Prix range