Historie

Dekker Zeilmakerij is ontstaan uit een zeilmakerij die molenzeilen maakte voor de vele molens die de Zaanstreek in 1866 bezat. Met een roeiboot ging men naar de molens om de maat op te nemen van de molenzeilen.

Historie van Dekker Zeilmakerij

In de eerste jaren werden de werkzaamheden verricht in de woonkamer van de familie Dekker op het Dampad in Zaandam. Opoe Dirkje maakte de eerste vlaggen en van het een kwam het ander. De handel werd uitgebreid met artikelen voor de scheepvaart. Al snel werd een werkplaats aan het woonhuis gebouwd. In 1894 kwam zoon Marcus in de zaak, daarna zoon Jan, 1920 zette de zoon van Jan, Gerardus, de zaak voort en in 1942 nam de zoon van Gerardus, Jan, de zaak van zijn vader over.

In de loop der jaren werd de firma Dekker uitgebreid met de verhuur van dekkleden aan de Zaanse houtindustrie zoals bedrijven als van der Stadt, Pont Meyer en Bruynzeel.

1983 droeg Jan Dekker het bedrijf over aan Arend Bloem.

Arend Bloem heeft Dekker Watersport verder uitgebreid en landelijke bekendheid gegeven. Hierna is de winkel en zeilmakerij overgenomen door de familie Prins en in 2014 zijn de zeilmakerij en winkel gesplitst. Nog steeds samen in hetzelfde pand, maar met nieuwe eigenaren. De winkel is nog steeds in handen van Marc en Sander Prins en de zeilmakerij is in handen van Peter Paul Palmboom en Jan van Duyn.

Met deze rijke historie is Dekker Zeilmakerij een oudgediende in het zeilmakers gilde.Dekker Zeilmakerij

 


Offerte aanvragen
close slider

Soort aanvraag (verplicht)
GrootzeilFok/GenoaSpinnaker/Gennaker/Code 0/BuiskapZeilhoes / ZeilhuikReparatie

Type zeil (alleen bij zeilen gebruiken)
Touring rangeVoyager range (meest gekozen)Grand Prix range