Optimist

De Optimist is een eenmans jeugdzeilboot. Optimisten hebben een spriettuig, een zeiloppervlakte van 3,5 m² en zijn 2,30 m lang × 1,15 m breed. De boot is eenvoudig zelf te bouwen. Tegenwoordig zijn de meeste optimisten van polyester gemaakt, maar ze kunnen ook van hout zijn. De mast, giek en spriet zijn meestal van aluminium gemaakt, het zwaard en roer van polyester. Maar ook deze kunnen van hout zijn. Dekker Zeilmakerij heeft een compleet pakket voor de optimist-zeiler in huis.

De Optimistklasse is de grootste wedstrijdklasse, zowel nationaal als internationaal. Kinderen mogen wedstrijdzeilen in de Optimist tot en met het kalenderjaar waarin ze vijftien worden. Daarna stappen ze vaak over op een andere eenmans jeugdzeilboot zoals de Splash, de Europe of de Laser.

Historie

De Optimist is meer dan 50 jaar geleden in de Verenigde Staten voor het eerst gebouwd als goedkope zeepkist op het water voor een jeugdzeilvereniging die Optimist heette. Nu wordt de Optimist in een modernere stijl gebouwd, en niet meer van hout. In 1968 namen 14 landen deel aan de eerste wereldkampioenschappen in deze zeilklasse.

Wedstrijdzeilen

Kinderen die zeilen als sport kunnen wedstrijden doen. Het startschip met een grote vlaggenmast, waar verschillende vlaggen aan hangen die de minutenseinen, overtredingen of andere mogelijkheden aangeven. Voor een wedstrijdoptimist is een zeiltje met een nummer nodig, zodat het comité onderscheid kan maken tussen de boten. Het gewicht van een wedstrijdoptimist moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dekker Zeilmakerij kan ook direct het wedstrijdnummer in het nieuwe zeil zetten.Dekker Zeilmakerij

 

Offerte aanvragen
close slider

Soort aanvraag (verplicht)
GrootzeilFok/GenoaSpinnaker/Gennaker/Code 0/BuiskapZeilhoes / ZeilhuikReparatie

Type zeil (alleen bij zeilen gebruiken)
Touring rangeVoyager range (meest gekozen)Grand Prix range